Tuesday, 29 November 2016

Review #LENGLOI by MARIA KAJIWA

LengloiLengloi by Maria Kajiwa

My rating: 5 of 5 stars


Assalammualaikum...
Buku ni tersangat best sampai tak mampu nk hentikan bacaan..
plot cerita disusun sangat kemas, dan banyak juga terselit pengajaran dalam novel ni.
part seram tu memang WIN! sampai termasuk dalam mimpi saya. serious! tengok cover pun dah seram okay.
apa yang saya kagum, nilai persahabatan yang ditunjukkan walaupun berlainan bangsa.
overall, buku ni memang best, padat dan tak rugi beli buku ni! memang menepati citarasa saya yang suka novel seram..

Good job Maria Kajiwa!



View all my reviews

Tuesday, 22 November 2016

Review #SALINA by A.SAMAD SAID

SalinaSalina by A. Samad Said

My rating: 3 of 5 stars


Berminggu jugak nak habiskan novel ni.
Mungkin sebab novel ni tebal dan bahasa sastera nya yang meleret2.
Tapi plot cerita ni best.
Rasa kesian dekat Salina dengan Nahidah.
Tak tahulah zaman sekarang ni wujud lagi ke org mcm Salina ni? yang menyanggup sangat utk seorang lelaki.

Lagi satu kesian jugak dekat Hilmy.
Ending dia ok, ada part yang happy, dan ada part yg sedih.







View all my reviews

Monday, 21 November 2016

Review #Rooftop by Farrah Izzlorna

RooftopRooftop by Farrah Izzlorna

My rating: 4 of 5 stars


Buku ni best, mind blowing!! Sehari setengah je aku habiskan sbb takda part yg boring..
semua rasa ada, misteri, happy, sedih, drama, geram pun ade gak..
aku geram kat si adik pmpuan Andrian tu.. hahah..

and ending dia best, walaupun mcm drama sikit lah part masa nk nikah fikri dgn aya tu.. terbayang plak cite kuch2 hota hai, salman khan tarik tgn kajol x jadi kawen.. hahaha..
suka Aya dgn K.. :)

btw, gud job Farrah Izzlorna!! Waiting for your next book.





View all my reviews
Powered by Blogger.
 
Copyright by Blog Cik Fara