Wednesday, 16 March 2016

Jom Kurus dengan Green Tea dan Clenxtea !!

Hai, assalammualaikum..

Kali ni nak cerita pasal kesihatan. Memandangkan selera tu sentiasa di tahap gajah, so kiter kena cari solution mcm mana nk kecikkan sikit badan ni especially perut ni.
Semua orang tahu, kena exercise lah blablabla..
Ya, exercise memang perlu yer untuk kuruskan badan, tapi ada cara sampingan lain.
Salah satu caranya minum green tea and detox tea.
Aku pernah try minum japanese green tea, tapi tekak ni serius taknak terima.
So aku try other brand, aku try green tea by Ahmad Tea. Sedap. Tekak aku boleh terima.
Korang boleh cari brand Ahmad Tea ni kat Cold Storage atau Giant.
Plus, kawan aku cakap, green tea ni boleh susutkan korang punya belly fat tuh.
sumber pic : pakcik google
Lagi satu untuk detox tea, aku suka Clenx Tea sebab memang puas hati time membuang tu.
So, kalau agak2 aku makan banyak masa dinner ke, aku mmg akan minum clenx tea ni, esoknya mmg flush abis apa yg aku makan.
So, korang yg mana diet tu, mesti ada satu hari cheatday kan? haaa, masa cheatday tu lepas melantak, korang minum lah clenx tea ni, berbaloi..
Lagi satu Clenx Tea ni bukan jenis yg memang tersadai kat toilet. Tak. Korang selesa punya lah.

sumber pic : pakcik google

Banyak sebenarnya khasiat green tea ni, ok meh aku share sikit antaranya :

1) Membantu menurunkan berat badan sebab kalori terbakar dengan lebih cepat
2) Membantu menurunkan tahap gula dalam darah
3) Mencegah kanser
4) Membantu mengurangkan kadar kolestrol jahat dalam badan
5) Meningkatkan sistem ketahanan tubuh
6) Membantu mengawal tekanan darah tinggi
7) Mencegah osteoporosis
8) Mencantikkan dan menjaga kulit

Cara aku ambik green tea ni, untuk daily aku minum green tea biasa, untuk weekend atau bila melantak macam gajah, baru aku minum detox tea clenxtea.

So, selamat bergreen tea uollssss !!!! ngeh ngehhh

10 comments:

  1. Dulu zaman anak dara, memang tak kan tinggal sebelum tidur dengan clenx tea. Tapi for sure, memang bagus. Kita da rasai. Memang berkesan and membuang toksik. Setiap sejam berulang alik g toilet. Memang tak bole lupa. ☺

    ReplyDelete
  2. kan best kan... bila lama2 minum, dah boleh agak dah timing nak ke toilet tuh... hehehe

    ReplyDelete
  3. sedap tu green tea. hehehe. saya nak kecikkan pehaaa. susah sgt. huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah saya pun stress tang peha, lengan. haihhhhh

      Delete
    2. boleh kecikkan peha ke??

      Delete
    3. nah pinjam peha aku..hahaha

      Delete
  4. time period boleh minum.. cuma time pregnant je tak pasti. kena tanya pada yang pakar.. hehehe ;)

    ReplyDelete

Powered by Blogger.
 
Copyright by Blog Cik Fara